Cursus Scandinavische architectuur - online

Cursus

Scandinavische architectuur - onlineScandinavische architectuur staat momenteel volop in de schijnwerpers; het past bij de tijd waarin we leven, waar het om functionele, duurzame ontwerpen gaat i.p.v. kleurrijke iconen. Hoewel er verschillen zijn tussen de landen, zien we ook duidelijke overeenkomsten. Heldere vormen, veel aandacht voor natuurlijke licht en een mooie landschapsintegratie.

 

Verder veel aandacht voor comfort en het gebruik van natuurlijke materialen, waarbij er ruime aandacht voor duurzaamheid is. Dit levert al decennialang prachtige, goed functionerende gebouwen op, waarmee het succes van contemporaine bureaus als BIG en Snøhetta wereldwijd goed te begrijpen is.

 

We beginnen onze reeks aan het begin van de 20e eeuw (o.a. Gunnar Asplund en Eliel Saarinen) om daarna het functionalisme te behandelen (o.a Arne Jacobsen en Alvar Aalto). In de laatste twee lezingen zullen we zien wat een vlucht Scandinavische architectuur heeft genomen, zonder daarbij in decorachtige excessen te vervallen. Hierbij kijken we zowel naar grote openbare gebouwen als naar woning- en stedenbouw

inschrijven
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 UUR  Totaal € 149