Cursus Omgaan met agressie

Cursus

Omgaan met agressieIedereen is wel eens in aanraking gekomen met agressie, van een afstandje of dichtbij. Wat doe je als mensen agressief reageren op jou en hoe ga je daarmee om?

Tijdens de bijeenkomsten gaan we inzoomen op wat agressie is, niet te verwarren met geweld, en wat de oorzaken zijn van agressie. Welke gedachten gaan er rond in het hoofd en hoe kan jij daar het beste mee omgaan?

Elke bijeenkomst heeft zijn eigen onderwerp. We gaan eerst in op wat agressie is. Verschillende aspecten, oorzaken en gevolgen komen aan bod. Hierdoor kijken we in eerste instantie abstract naar agressie, we gaan o.a. gedrag en emotie van elkaar scheiden.

De tweede bijeenkomst staat in het teken van agressie in ons dagelijks leven. Hoe kunnen we omgaan met een tante die steeds haar zin doordrukt en hoe kan ik het beste mijn collega aanspreken die steeds uit de pan vliegt als ik iets vraag? We gaan dus in op de alledaagse zaken en hoe we agressiviteit als ontvanger kunnen beïnvloeden.

Als laatste gaan we kijken naar onszelf, hoe reageren wij in situaties? Hebben we een kort lontje of wacht je te lang af en word je ondergesneeuwd door de ander? Door gesprekstechnieken te leren en toe te passen heb je invloed op de ander en jezelf.

Kom je in aanraking met agressie in het dagelijks leven of merk je dat je zelf beter wilt omgaan met je eigen agressie of assertiever wilt zijn? Dan is deze training iets voor jou!

 

inschrijven
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 UUR  Totaal € 85