Cursus Maak een betere foto met je smartphone - november

Cursus

Maak een betere foto met je smartphone - novemberHeel Nederland fotografeert. Dat klopt wel, want tegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone met een ingebouwde camera. Die smartphone hebben we bijna 365 dagen van het jaar bij ons. Een gemiddelde Nederlander schiet ongeveer 3000 tot 5000 foto's per jaar. Dat zijn best wel wat fotó's, maar hoeveel van deze foto's zijn kiekjes en hoeveel zijn echt mooi. En zijn deze foto's die op het eerste gezicht niet mooi zijn daadwerkelijk niet mooi? 

 

Tijdens deze workshop gaan we in op wat een foto mooi maakt en hoe je met een eenvoudige smartphone het beste resultaat kunt bereiken.

 

De workshop bestaat uit vier onderdelen:

1) Basistheorie fotografie

2) Praktijkoefeningen met je camera

3) Digitale fotobewerking

4) Fotobespreking/-beoordeling.

 

Allereerst wordt ingegaan op de basistheorie van fotografie. Daardoor heeft iedereen voldoende bagage om verder te gaan en weten we waar we over praten tijdens de workshop.

 

Het tweede onderdeel gaat in op het gebruik van de camera van de smartphone. Dit kan zowel een iPhone als een op Android-gebaseerde smartphone zijn. Er zullen veel oefeningen gedaan worden, met veel nadruk op compositie.

 

Onlosmakelijk verbonden met digitale fotografie is digitale beeldbewerking. Dit doen we aan de hand van een (gratis) mobiele app (Snapseed). Je zult merken hoe kleine aanpassingen tot mooie resultaten kunnen leiden!

 

Tenslotte gaan we de foto's beoordelen. Dit is geen gemakkelijk onderdeel (zeker als beginnende fotograaf), maar vormt een zeer belangrijk onderdeel in de fotografie en het constant streven naar verbetering. Wat zijn de sterke en zwakke punten van een foto en wat kun je er aan doen om je foto te verbeteren.

 

 

Voor wie is de workshop geschikt?

Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als voor al wat meer ervaren fotografen.

 

Wat heb je nodig?

Een moderne smartphone (bij voorkeur niet ouder dan 5 jaar), Android /iPhone met voldoende vrije opslagruimte.

 

De docent, Chi Hong, is freelance fotograaf en gespecialiseerd in reis-, documentaire- en portretfotografie.

Publicaties in diverse internationale media, zoals Getty Images, National Geographic en Lonely Planet.

www.chihong.nl

inschrijven
1 les van 6 uur aanvangstijd 10:00 UUR  Totaal € 89