Cursus Evenementen organiseren - april

Cursus

Evenementen organiseren - aprilWe hebben allemaal wel eens iets georganiseerd, van verjaardagsfeestje tot een bbq met vrienden, maar wat als het wat groter wordt en je bijvoorbeeld voor de buurt of voor de sportvereniging iets moet organiseren? Hoeveel mensen komen er? Wat moet ik daarvoor inkopen? Wie kan mij helpen voor en tijdens het evenement? Wat vinden de bezoekers nu echt leuk om te doen? En heb je misschien zelf een onderliggend doel voor jouw evenement? Wil misschien meer vrijwilligers werven voor de buurtvereniging of de door jouw gemaakte kunst verkopen tijdens een expositie?

De training is in drie onderdelen verdeeld. Tijdens de eerste bijeenkomst gaan we in op het fenomeen ‘evenementen’. Hoe bedenk je een invulling van een evenement die voldoet aan de verwachtingen van jouw gast/bezoeker/deelnemer voor, tijdens en na het evenement?

De tweede bijeenkomst staat in het teken van de organisatie van een evenement. Wat voor materialen en middelen heb je nodig en waar haal je deze vandaan? We gaan ook aan de slag met de  projectplanning, de takenplanning en het (dag)draaiboek. En heel belangrijk, hoe weten de mensen dat jij iets organiseert, hoe gaan we ze uitnodigen en bereiken?

Tijdens de derde avond gaan we in op de bekendmaking en promoten  van het evenement. Hoe kan je mensen uitnodigen en bereiken zodat ze weten dat jij iets organiseert? Daarnaast gaan we inzoomen op de uitvoering van het evenement, controle houden en het verdelen van de taken en briefen van vrijwilligers/helpende handjes.

Als je al een idee hebt voor evenement, bijvoorbeeld voor de NLDoet dag van het Oranjefonds, dan is dit een mooie kans om het organisatorisch op poten te zetten. Heb je nog geen concrete ideeën dan leer je hoe je een passend idee kan bedenken voor een evenement en hoe je het uitvoert en bekend maakt.

Een workshop voor alle evenementenorganisatoren in spe!


 

inschrijven
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 UUR  Totaal € 85