Cursus Effectief communiceren

Cursus

Effectief communicerenEen boodschap kan anders overkomen dan dat je bedoeling is. We lopen vast in een gesprek, weten de ander niet te overtuigen van een goed idee of we komen erachter dat we de ander niet begrepen hebben. 

We communiceren continue, bewust en onbewust. We willen zelf iets overbrengen aan iemand of een groep, maar komt jouw boodschap ook daadwerkelijk over? Het is en blijft een afstemming van jezelf en je gesprekspartner, communiceren wij op hetzelfde level, begrijpen wij elkaar?

We worden zo vaak niet begrepen, althans vanuit ons perspectief. Tijdens de training duiken we in de communicatie theorie, kijken we naar hoe wij communiceren en hoe je de communicatie effectiever kan maken.

Tijdens de eerste twee bijeenkomsten gaan we in op de communicatietheorie. Wat is communicatie, hoe komt het tot stand, wat zijn verschillende communicatiestijlen. Vervolgens gaan we kijken naar hoe wij communiceren, we worden bewust van hoe wijzelf communiceren en hoe dit overkomt op de ander. Feedback geven en ontvangen komt ook aan bod in de eerste twee bijeenkomsten.

De derde bijeenkomst staat in het teken van jouw persoonlijke doelen. Wil je bijvoorbeeld leren je eigen grenzen aan te geven, een slecht nieuwsgesprek voeren of je gesprekspartner overtuigen van iets?

Loop je soms vast in jouw communicatie, begrijpen anderen jou niet? Kom dan naar deze training en krijg inzicht in wat communicatie is, word bewust van jouw communicatiestijl en leer technieken om doelgerichter te kunnen communiceren.

inschrijven
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 UUR  Totaal € 85