
Cursus
Eetbare planten en wilde medicinale kruiden
Duizenden jaren at de mens wat de natuur te bieden had. Tegenwoordig halen we ons eten niet meer uit een weiland maar uit een supermarkt, terwijl de natuur toch gewoon maar eten en kruiden blijft maken, zoals o.a.: bloemen, wortels, blaadjes, bessen, noten, sap, gewoon in de berm bij jou om de hoek. De berm om de hoek biedt veel verschillende smaken, geuren en medicijnen. We gaan even terug naar de tijd van de jagers en verzamelaars, toen het winkelwagentje een rieten mandje was en het eten en de medicijnen gewoon op straat groeiden.
Enige onderwerpen die tijdens de cursus voorbij komen zijn: verzamelen, drogen en het gebruik van kruiden. Armelui kruiden en hun toepassing. Bijzondere theeën bv. sla thee en wortel thee. Kruiden cosmetica. Vergeten wilde groenten. Eetbare bloemen en planten. Lekkere natuurrecepten. Rauwe groenten (Raw food), Superfoods en Zee-groenten. Anti ouderdom- en voedingstips. Het ritme van de organen, de meridianenklok. Verzurend voedsel, de PH schaal. We gaan ook proeven.
De laatste les is een wandeling door de buurt op zoek naar wilde kruiden en planten.
Woensdag 19:30 - 21:30
Startdatum
25-03-2020
Plaats
Mgr. Nolensplein 1
4812 JC Breda
Lokaal: Flexkamer
Docent
Dhr. J.L. (Jules) Faber
Extra info
Lesmateriaal te verkrijgen bij de docent, kosten 10,- euro. Op zaterdag 5 oktober 2019 (tijd in overleg) is een wandeling op zoek naar eetbare kruiden en groenten.
Cursusstatus
doorgang
Prijs
€ 115
Code
ONT235