Cursus Eerder nadenken over later: Dood Gewoon!!

Cursus

Eerder nadenken over later: Dood Gewoon!!Het is niet voor iedereen gewoon om over het laatste stuk van je levensweg of de dood te praten.  In deze cursus gaan we samen eerder nadenken over later. We gaan stilstaan bij een goed laatste hoofdstuk van het leven en goed afscheid nemen. In 5 ontmoetingen met jezelf en anderen navigeren we op onze eigen interne GPS langs thema’s die het leven raken op weg naar onze eindbestemming en laatste reis. Het doel van deze inspirerende reflectie is juist de levenslust van nu te bevorderen en de achterblijvers te ontzorgen.    

1e bijeenkomst

We gaan kijken naar hoe andere culturen vorm geven aan overlijden en uitvaart. En welke tradities en rituelen hebben wij? Hiernaast gaan we met elkaar in dialoog over voltooid leven. Hoe is op dit moment de wetgeving in Nederland en is het goed geregeld?

2e bijeenkomst

Op eigen navigatie volgen we in deze bijeenkomst onze  levensweg en sturen bij indien nodig en/of mogelijk. We staan stil bij wat een betekenisvol leven is gekoppeld aan onze individuele waarden. Ook kijken we naar onze materiële, spirituele, digitale en groene nalatenschap. 

3e bijeenkomst

Welke verlies momenten hebben we gekend in ons leven ? Hoe geven we (goed) vorm aan verlies en verdriet en wanneer heb je iets verwerkt? Genoeg stof voor een waardevolle bijeenkomst.

4e bijeenkomst

Deze bijeenkomst vindt plaats in het “Huis van Afscheid” bij Zuylen en is gekoppeld aan een rondleiding. Thema is duurzaamheid in de uitvaartbranche. Het zal je duidelijk worden dat er niet alleen maar dingen te laten zijn maar dat er ook veel te doen en te kiezen valt. Laat je informeren….eco positief!

5e bijeenkomst

De uit(z)waaier:  EHBO: eerste hulp bij overlijden. Navigerend door de cursus hebben we onze bestemming bereikt. We gaan een uit(z)waaier maken met onze persoonlijke uitvaartwensen. Het wordt een documentje ter ontzorging van je nabestaanden en zal ons helpen het leven in liefde los te gaan laten als het zover is. We hebben het goed geregeld!

                                                                                                                               © Vera Wouters 2019

 

inschrijven
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 UUR  Totaal € 135