Lezing Leven zonder afval

Lezing

Leven zonder afval

Eenvoudiger dan je denkt!THEMA NEDERLAND LEEST 2019: DUURZAAMHEID

In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar.

In de grootste leesclub: Nederland Leest, een jaarlijks terug kerende bibliotheek campagne. Samen met Nieuwe Veste en andere Bredase partijen vullen we deze maand bomvol met activiteiten die allemaal te maken hebben met duurzaamheid. Het volledige programma zal in oktober bekend worden gemaakt op de website van https://www.nieuweveste.nl/ .

 

Wie eet er tegenwoordig nou niet biologisch en verantwoord? Zelfs de supermarkt verkoopt superfoods en fairtradeproducten, maar die o zo verantwoorde producten zitten allemaal netjes verpakt in kleurrijke doosjes en heel veel plastic. De focus van het verantwoorde consumeren is tegenwoordig meer gericht op de gezondheid dan op het milieu, terwijl de afvalberg steeds groter wordt.

 

In deze lezing vertelt Emily-Jane Townley hoe zij altijd al milieubewust leefde maar hoe haar kliko iedere keer weer schrikbarend vol zat. In de zomer van 2013 besloot ze dat het anders moest. Ze zou voortaan alles op alles zetten om geen afval meer te produceren. Ze blogt hierover, geeft lezingen door heel het land en runt een zero waste webshop. Haar enthousiasme en nuchterheid werken aanstekelijk: je wil direct meedoen in de strijd tegen het plastic!

inschrijven
1 lezing van 1 uur aanvangstijd 20:00 UUR  Totaal € 10