Cursus Tuinen als symbool van geluk

Tuinen als symbool van geluk

Tuinen zijn een eeuwenoud symbool van geluk, vrede en evenwicht. In alle culturen en in alle tijden probeerde men het paradijs op aarde met zijn tuin te creeëren. Romeinse en Middeleeuwse tuinen en de tuinkunst in de Renaissance en Barok kunnen ons veel vertellen over het streven en beleven van geluk.

In de eerste bijeenkomst met de cultuurhistorica, Olga de Kort, kijken we naar de geschiedenis en de betekenis van kloostertuinen, universiteitstuinen en botanische tuinen.

In de tweede bijeenkomst komen de tuinen van schrijvers, kunstenaars en politici zoals: William Morris, Winston Churchill en keizerin Josphine aan bod met hun eigen zoektocht naar geluk.

De derde lezing gaat over beroemde vrouwen en hun tuinen, maar ook over de botanische kunstenaars zoals Maria Cibylla Merian, Margareth North, Mary Delany, die hun geluk in tuinen, planten en kunst vonden.

3 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 UUR  Totaal € 92