Cursus Thematisch fotograferen

Cursus

Thematisch fotograferenDe camera waarmee je werkt kent nauwelijks nog geheimen voor je. Termen als diafragmeren, een stop meer licht, scherptediepte en brandpunt brengen je niet in verwarring. Want fotograferen is je hobby en hiervan krijg je nooit genoeg. Na het fotograferen optimaliseer je op je computer de beelden waarmee je tevreden bent. Om ze te plaatsen op je blog, Instagram of ergens anders.

 

Maar: je wilt je fotografie naar een hoger plan tillen. Meer verdieping. Langer aan één bepaald onderwerp werken. Als je je hierin herkent dan is onze cursus Thematisch fotograferen iets voor je.

 

In een periode van een half jaar gaan we vier keer een hele zaterdag op stap om de basis te leggen voor een thema dat je daarna verder uitwerkt aan de hand van een opdracht. Zo besteden we aandacht aan straatfotografie (Rotterdam), natuurfotografie (dierentuin), landschapsfotografie (Tiengemeten) en portretfotografie (Breda). Ook onderwerpen als het maken van een fotoserie en documentairefotografie komen - mede door de opdrachten, met toelichting aan bod.

 

Je gaat op pad met een spiegelreflex- of systeemcamera, of een compactcamera met voldoende instelmogelijkheden. Je hebt voldoende accucapaciteit bij je om een dag te fotograferen.

De door jezelf geselecteerde opdrachtfoto's plaats je, nabewerkt en wel, op een besloten digitaal album van de docent en andere deelnemers. De foto's worden daar besproken en van commentaar voorzien. 

Eventuele bijkomende kosten zijn: reiskosten, koffie, lunch, toegangskosten.

inschrijven
4 lessen van 6 uur aanvangstijd 10:00 UUR  Totaal € 289