Cursus Laat u inspireren door Frida Kahlo

Cursus

Laat u inspireren door Frida KahloWie was Frida Kahlo (1907-1954)  in wat voor tijd, plek en milieu leefde zij en hoe kwam ze tot die intense schilderijen? Wat maakt haar oeuvre zo uniek binnen de kunstgeschiedenis? Wat inspireerde haar en hoe belangrijk was haar persoonlijk leven voor haar artistieke ontwikkeling? Waarom is ze uitgegroeid tot een vrouw die tot op de dag van vandaag duizenden mensen inspireert en motiveert om door te gaan als het leven even niet zo mee zit?

Wat gebeurt er met u als u zich 6 weken lang laat inspireren door deze gepassioneerde kunstenares?

In deze cursus kijken we samen naar Kahlo’s bijzondere schilderijen. We proberen haar werk te doorgronden en te begrijpen. We bespreken haar thematiek, schilderstijl, haar persoonlijk leven en het Mexico van de vroeg 20e eeuw. Ook ontdekken we een echte Mexicaanse volkskunst die dankzij Frida populair is gebleven; het retablo schilderen. We gaan ook zelf aan de slag: de docent daagt u uit uw eigen retablo te schilderen. Aan het einde van de cursus heeft u gereflecteerd op zowel Frida’s leven als dat van uzelf!

De cursus is niet alleen interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in het werk van Kahlo maar óók voor iedereen die zich wil laten inspireren door haar sterke persoonlijkheid en enorme vechtlust.

 

inschrijven
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 UUR  Totaal € 147