bedrijf en persoonlijke ontwikkeling

SCHOLING VAN MEDEWERKERS
Volksuniversiteit Breda heeft een aantal cursussen toegesneden op de individuele werknemer. Daarbij staat de  persoonlijke ontwikkeling centraal. 


Effectief communiceren

Ben je je bewust van hoe je communiceert en informatie uitwisselt? En hoe dat op collega's overkomt? In deze cursus gaan we aan de slag met Inzicht in communicatie, bewustwording van eigen communicatie, Interactiestijlen, interventiemethodes en gesprekstechnieken.

  • Resultaat: beter inzicht in communicatie en tools om je eigen communicatie te verbeteren en een gesprek te sturen.Effectief rapporteren

Hoe bouw je een goed en kernachtig verslag op, wat vermeld je daarin en wat juist niet? Hoe breng je die op een overzichtelijke, visuele en aantrekkelijke manier in beeld.

  • Resultaat: weten waarom je rapporteert en hoe je dit gestructureerd en doeltreffend over kan brengen.Presenteren met vertrouwen

Voor een groep staan kan zenuwslopend zijn. Door bepaalde technieken toe te passen en een goede voorbereiding sta jij binnen no-time zonder knikkende knieën voor een groep!

  • Resultaat: vol vertrouwen voor een groep staan en presenteren op een effectieve manier.Zelfverzekerdheid en kracht,

Sta steviger in je schoenen. Ga jezelf zien als volwaardig gesprekspartner en durf jezelf te uiten. Je krijgt tools waardoor je zelfverzekerder wordt in je handelen en communicatie.

  • Resultaat:  denk jezelf sterker, communiceer effectiever en zie bedreigingen als kansen voor jezelf. 


Omgaan met agressie

Hoe ga je om met agressie op de werkvloer? Hoe zorg je ervoor dat het niet uit de hand loopt? Blijf controle houden over de emoties en kom tot een passende oplossing.

  • Resultaat: communicatieve en gedrag tools voor het omgaan met agressieve situaties.Ondernemer van je eigen werk

Waarom werk je? Mis je uitdaging in je werk en sta je open voor nieuwe taken binnen de organisatie. Je wilt jezelf ontwikkelen, maar weet nog niet waarin? Word ondernemer van je eigen werk en ga aan de slag!

  • Resultaat: inzicht in je capaciteiten en talenten en een doel om morgen meteen uit te voeren.