bedrijf en Talen

Werknemers en taal
Alles begint met taal. Beheersen je medewerkers de Nederlandse taal voldoende om de veiligheidsvoorschriften te kunnen lezen en te begrijpen en kunnen jou receptionisten en administratief medewerkers je buitenlandse klanten begrijpelijk en goed te woord staan in het Frans  of Engelse? Of kan het beter?

Wellicht wil je zelf makkelijker met je buitenlandse zakenpartner communiceren?  Of kan het wellicht beter?

Wij begrijpen dat je als bedrijf specifieke eisen stelt aan wat jij, of  je medewerkers, gaan leren. Met een maatwerkcursus leert men precies datgene wat nodig is om optimaal te kunnen functioneren.


Doordat er gebruik gemaakt wordt van praktische situaties uit het dagelijks werk van jouw medewerkers, wordt de cursus echt maatwerk!

W

Elke medewerker krijgt een taaltraining op zijn of haar eigen niveau. Dat niveau bepalen we in een persoonlijke intake, op basis van het Europees Referentiekader. Ook het vocabulaire stemmen we af op uw organisatie en branche. Bovendien gebruiken we voorbeelden en situaties uit de dagelijkse praktijk van de medewerker: van e-mails tot verkoopgesprekken. Zo weet u zeker dat onze taaltrainingen direct van toegevoegde waarde zijn. Al onze trainingen zijn zeer praktijkgericht. We stemmen ons trainingsmateriaal af op het taalgebruik in uw bedrijf en branche.Volksuniversiteit Breda biedt elk jaar een breed aanbod aan van reguliere NT2- en overige taalcursussen. Bekijk hier de schematische overzichten door op onderstaande links te klikken.Onze cursussen zijn qua niveau opgebouwd conform de normen van het Europees

Referentie kader (zie ook: www.erk.nl).

Het ERK onderscheidt zes niveaus, gegroepeerd in drie categorieën:

De basisgebruiker (A1 en A2),

De zelfstandige gebruiker (B1 en B2)

De vaardige gebruiker (C1 en C2).


OVERZICHT AANBOD OVERIGE REGULIERE TAALCURSUSSEN 2019-2020

Deze algemene taalcursussen werken ook met diverse niveaus. U leert luisteren, spreken , lezen en schrijven in een vreemde taal. U kunt bij ons terecht voor Arabisch, Duits, Engels, Frans, Nieuw Grieks, Italiaans, Japans, Pools, Portugees, Russisch, Spaans en Turks.

Naast de algemene taalcursussen hebben we lessen Conversatie, Opfris, Zakelijk Engels en Zakelijk Duits.


NIVEAU

Heb je nog geen kennis van een vreemde taal, dan begin je op niveau 1. Beschik je over enige basiskennis,  doe dan eerst de niveaubepaling. Neem hiervoor contact op met ons kantoor tel: 076 521 72 33.Buitenlandse talen 

Naast onze lessen Nederlands bieden wij ook taallessen in het Duits, Engels en Frans gericht op het bedrijfsleven. Zoals zakelijk Engels en Duits.

Recentelijk hebben wij taallessen Chinees en Japans aan ons aanbod toegevoegd. Voor meer informatie kun je contact opnemen met MThérèse Konsten 076 521 72 33/ mt.konsten@volksuniversiteit.nl


.